PERQUÈ RECOMANEM VACUNAR CONTRA LA RÀBIA

Publicat 2/10/2016
- La ràbia és una malaltia molt greu, que afecta diverses espècies de mamífers i també a l'ésser humà. Un cop infectat la persona o l'animal, si no es tracta la infecció en fases inicials, provoca la mort. En el cas dels animals de companyia és obligatori sacrificar els animals infectats.

- Tot i que l'Estat espanyol s'ha considerat lliure d'aquesta malaltia, esporàdicament se´n produeixen casos importats, especialment des del Marroc on la ràbia és endèmica. L'últim cas es va produir en un gos originari de Montcada i Reixac que va infectar-se en un viatge al Marroc; aquest animal va mossegar a tres persones abans de ser abatut per la policia.

- A Espanya l'obligatorietat de la vacuna antiràbica la marquen les diverses Comunitats Autònomes. Així no és obligatòria la vacuna de la ràbia a Asturias, Castilla La Mancha, Catalunya, Galicia i Euzkadi. A la resta d'autonomies és obligatori vacunar, en algunes cada any i en altres cada dos anys. La vacuna antiràbica sempre és obligatòria si l'animal ha de sortir fora d'Espanya (a més del micro xip i el passaport) o si ha de desplaçar-se a les Comunitats Autònomes on la vacuna és obligatòria.

- La vacuna antiràbica és una vacuna efectiva, segura i barata, i pot estalviar molts maldecaps als propietaris en situacions delicades, com per exemple en el cas que el gos o el gat mossegui a una persona.

- El Col·legi de Veterinaris i molts veterinaris clínics (nosaltres entre ells) hem expressat en diverses ocasions a les autoritats competents la necessitat de què s'estableixi un programa unificat de control de la malaltia en l'àmbit estatal, optant per l'aplicació d'una vacunació anual obligatòria a gossos, gats i fures. Així nosaltres recomanem sempre als clients del nostre Centre incloure la ràbia dintre del programa de vacunació anual.

Frederic Varela Balcells - Centre Veterinari Triomf
C/ Transversal 275
08225 - Terrassa

triomf@hotmail.es
www.centreveterinaritriomf.cat
https://www.facebook.com/CentreVeterinariTriomf/
tel. 93 7349830 / 606811170