PASSAPORT PER VIATJAR AMB ANIMALS DE COMPANYIA

Publicat 27/7/2018
Recordeu que per sortir de l´estat espanyol (fins i tot per anar a Andorra) és necessari que la vostra mascota disposi del passaport europeu per animals de companyia.
Aquest document el proporcionem els veterinaris, només cal que l´animal estigui identificat amb el microxip. També cal fer constar que està al dia de la vacunació antiràbica. El passaport no s´ha de renovar, només cal actualitzar les anotacions de les vacunes quan calgui viatjar.
Si ve a l´espai europeu no hi ha actualment controls fronterers exhaustius pel pas de persones i vehicles, us podeu trobar que una vegada al país de destí tingueu problemes greus si les autoritats us demanen la documentació de la mascota. En el cas dels ports i aeroports els controls acostumen a ser més estrictes i la manca del passaport pot suposar que no us deixin embarcar a l´animal amb tot l´enrenou que això pot suposar.
Alguns països europeus demanen requisits concrets (desparasitacions, vacunes específiques, certificats, etc.) per això en cas de viatjar és recomanable que ens consulteu.
Pels desplaçaments per l´Estat espanyol, només cal la cartilla sanitària i l´identificació amb microxip, i en la majoria de comunitats autònomes (excepte Catalunya, País Basc i Galícia) cal també la vacuna antiràbica.

Centre Veterinari Triomf
C/ Transversal 275
08225 - Terrassa
triomf@hotmail.es
www.centreveterinaritriomf.cat
https://www.facebook.com/CentreVeterinariTriomf/
tel. 93 7349830 / 606811170