L'ERUGA PROCESSIONÀRIA DEL PI, UN PERILL PER A LES MASCOTES

Publicat 19/2/2020
Cada any a causa del fet que tenim temperatures primaverals en ple hivern, apareixen més aviat les erugues conegudes com a processionària del pi. Aquest insecte el trobem no tan sols al bosc sinó també a molts parcs urbans, i cal estar alerta doncs pot suposar un perill per a les nostres mascotes i també per les criatures.
El més mínim contacte amb l'eruga o amb les bosses on es refugien pot provocar dermatitis, urticària, al·lèrgia i inflamacions oculars. Tota la superfície de l'eruga està recoberta d'uns pèls anomenats tricomes (cada eruga en té uns 500.000) que poden fins i tot alliberar quan se senten amenaçades.
Els gossos són els animals més exposats, ja que els pèls poden entrar en contacte amb el musell i provocar la inflamació de la cara i el cap, amb forta picor i salivera. En el cas que se les mengin, provoquen greu inflamació de la mucosa bucal i de la llengua, amb ulceració i necrosi dels teixits. Si la inflamació afecta la gola, hi ha risc per la vida de l'animal, ja que es pot ofegar a causa de la inflamació de la zona laríngia.
Cal estar atents doncs a la presència d'aquests insectes. En cas de contacte cal rentar ràpidament la zona amb aigua a pressió (també la boca) sense fregar i acudir al veterinari.


Erugues de processionària del pi el dia15 de febrer, a la vorera de la zon esportiva, Terrassa