DIA MUNDIAL DE LA VACUNACIÓ ANIMAL

Publicat 23/4/2018
80 milions de llars a la Unió Europea tenen almenys un animal de companyia.

Els animals de companyia aporten molts beneficis a les persones:

- Ofereixen companyia, alleugen la depressió i la soledat.

- Milloren la socialització dels infants i són especialment beneficiosos pels nens i nenes amb autisme.


- Passejar amb el gos millora l´activitat física. 

- Els estudis demostren que els infants que tenen animals de companyia a la llar tenen un 33% menys de    risc de patir al·lèrgies i èczema. 


- Acaronar els animals de companyia pot ajudar a disminuir la freqüència cardíaca i la pressió arterial.


És responsabilitat del propietari tenir cura dels seus animals, això inclou alimentar-lo adequadament, proveir-li un ambient segur per viure, procurar-li exercici regular, identificar-lo adequadament amb un microxip i preocupar-se de la seva salut.

Vacunar als animals de companyia és una part important de la prevenció de malalties i assegura que l´animal tindrà una vida llarga i feliç.

Però només entre un 30 i un 50% dels animals de companyia són vacunats en els països desenvolupats, i aquest percentatge disminueix significativament en els paísos menys desenvolupats.

A molts llocs d´Europa, malalties com la rabia, el brom ("moquillo") o l´hepatitis infecciosa han estat pràcticament eliminades gràcies a les vacunacions anuals, però cal un percentatge d´animals vacunats per mantenir aquesta protecció sobre la població. Si aturem la vacunació, aquestes malalties tornaran a emergir i es faran molt més comunes, i no hem d´oblidar que algunes d´elles poden afectar també a les persones que conviuen amb la mascota.